• Sąjungos nariu laikomas apylinkės teismo teisėjas, kuris pateikė valdybai (pirmininkui) prašymą įstoti į Sąjungą ir sumokėjo 30 eurų nario mokestį (metams).
    Prašymo forma yra prie skilties "Klausimai". Nario mokestis mokamas atliekant pavedimą į sąskaitą  LT077300010112902789 AB bankas Swedbank.
    Sąjungos nariai nario mokestį moka už einamuosius metus iki pirmojo metų ketvirčio pabaigos.

2018 m. kovo 2 d. Sąjungos valdybos posėdžio fragmentai


Įkelta: 
2018 03 08

    

     Šių metų kovo 2 d. įvyko Apylinkių teismų teisėjų sąjungos valdybos posėdis, kuriame buvo priimti svarbūs Sąjungai sprendimai.

     Sąjungos iždininku išrinkta valdybos narė Birutė Mėlinauskienė.

    Nuspręsta, jog rugsėjo mėn. bus organizuojama Sąjungos konferencija, kviesime įdomius žmones, mokslininkus. Bandysime bendromis jėgomis nustatyti teisėjui įveikiamo darbo krūvio ribą.

     Taip pat sieksime draugiško ir konstruktyvaus bendradarbiavimo su artimiausių šalių pirmosios instancijos teismų visuomeninėmis organizacijomis.

     Aktyviai dalyvausime teisės aktų, ypač Lietuvos Respublikos civilinio proceso kodekso ir baudžiamojo proceso kodekso tobulinime, prisistatysime Seimo komitetams kaip veikianti teisėjų visuomeninė organizacija.Paskirti šią sritį kuruosiantys valdybos nariai.

     Kai Teisėjų taryboje bus svarstomi su apylinkių teismų teisėjų veikla susiję klausimai, raštu teiksime motyvuotą savo nuomonę, dalyvausime posėdžiuose, kad matytume savo išrinktuosius akivaizdžiai, kaip jie balsuoja.

     Būtina atnaujinti www.atts.lt tinklapio veiklą. Siūlysime teisėjams teikti įkėlimui į tinklapį straipsnius teisės, teisminės praktikos temomis, taip pat viešinsime gražias idėjas ir teisėjų pasiekimus nebūtinai darbinėje veikloje, juokingas ar įdomias situacijas bylose, nuotraukas, vaizdo įrašus.

     Būtina atnaujinti tradiciją ne rečiau kaip kartą į ketvirtį aplankyti vis kito regiono teismo kolektyvą, išgirsti problemas ar pasiūlymus.

     Buvo išsakyta daug pastabų, jog nebuvo reikiamos nario mokesčio mokėjimo kontrolės, tas atsiliepė Sąjungos finansinei padėčiai. Paskirti valdybos nariai, kuruosiantys šią sritį. Taip pat išlieka labai aktuali ir gaunama parama iš fizinių asmenų (1 ar 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio).

     Atsižvelgiant į kiekvieną situaciją individualiai ir į išgales, paremsime socialinės rizikos šeimų ar neatidėliotinos paramos reikalingus vaikus.

     Taip pat aptarta apylinkių teismus gluminanti situacija, kai teismams nustatomas ribotas (75 – 80 procentų reikiamos sumos) metinis finansavimas, dėl to teismai priversti dengti ne tik skolinius mokėjimus einamųjų metų teismo biudžeto sąskaita, tačiau ir atlyginimų mokėjimą. Taip pat būtina siekti, jog bent dalis mokamo žyminio mokesčio ir sumokėtų proceso išlaidų tektų ir teismui, nes teismas patiria sąnaudas, o pinigai pervedami teritorinėms mokesčių inspekcijoms ir atgal į teismą negrįžta.

    Buvo diskutuojama ir apie ydingą praktiką planinius „Liteko“ sistemos tobulinimo ar testavimo darbus  atlikti darbo dienomis, teismų darbo laiko metu, tuo niekaip neprisidedant prie teismų veiklos efektyvumo.

 

ATTS informacija